Backup av din hemsida på olika ställen på internet

Om din hemsida har varit publicerad ett tag på internet så finns det möjlighet att hitta kopior av din hemsida på lite olika ställen på internet. Detta kan vara bra om du har råkat radera saker på din hemsida och inte har en kopia sparad.

Se till att vara snabb med att kontrollera och spara det som du behöver innan det försvinner.

Alternativ 1, Google cache (färsk data, försvinnner snabbt)

Skriv in en URL i Googles sökruta och sök. Om din URL finns med överst så klicka på den gröna pilen och sedan på länken Cachad.

Alternativ 2, Bing cache (färsk data, försvinnner snabbt)

Skriv in en URL i Bings sökruta och sök. Om din URL finns med överst så klicka på den gröna pilen och sedan på länken Cachelagrad sida.

Alternativ 3, Exalead

Gå in på deras sökmotor och skriv in din URL med citationstecken runt om. Om din URL kommer upp så klicka på den blåa länken Cached.

Alternativ 4, Gigablast

Skriv in site:dittdomännamn.se i sökrutan hos Gigablast och sök. Om din URL som behöver backup för finns med så klicka på den blåa länken cached.

Alternativ 5, Common Crawl (gammal data)

Gå in hit och sök på din URL men utan http:// eller https://. Om den kommer upp så klicka på den. Här har du HTML-koden men däri finns texten.

Alternativ 6, Wayback Machine (gammal data)

hit, skriv in din URL och klicka på knappen. Nu kan du klicka på lika datum och se hur det såg ut. Här kan du även ladda ner bilder, CSS och mer.

11 Sep 2015