Bloggen flyttad från WordPress till N.nu

Jag har nu flyttat denna bloggen från WordPress på Loopia till N.nu istället och jag är väldigt glad att jag gjorde det. Samma design, samma URLer och kommentarerna från Disqus kom även med.

Fördelarna

Det finns en mängd fördelar med detta men jag tar upp de viktigaste här.

Skydd mot hacking och spam

Om du inte regelbundet lägger ner en massa tid och tankeverksamhet på att uppdatera din version av WordPress så kommer den att hackas. Det var det som hände och blev droppen för mig. Kommentarspam förpestar även tillvaron och tar en massa tid att radera.

Minst 100 gånger snabbare

Eftersom WordPress på ett webbhotell ofta är segt som sirap har det gjort att jag undermedvetet hållt mig borta från att blogga. Visst kan man cacha men inte admin-gränssnittet. N.nu laddar blixtsnabbt och har alltid gjort.

Bättre SEO

Det finns en hel del fördelar med N.nu, främst när det kommer till inlänkar. På N.nu har jag möjlighet att få en hel del bra länkar vilket jag inte hade haft möjlighet om bloggen funnits kvar på WordPress.

Använder min egen produkt

Det finns även en annan anledning över att jag flyttar ett flertal av mina viktiga webbplatser till N.nu och det har att göra med 2 saker: om jag själv hela tiden använder min egen produkt så hittar saker att förbättra så att det blir bättre och bättre inte bara för mig utan för alla användare på N.nu. Jag föregår även med gott exempel.

Bättre funktioner

Lättare att redigera mallen, inbyggd funktion för att skriva kod (exempel), enkelt visa upp lista över alla inlägg osv osv.


Jag kommer nu att blogga mer ofta här. TodaysWeb.com och en hel del andra mindre hemsidor har jag också här på N.nu - jag älskar plattformen.

30 Nov 2012