Meddelande till webbhotell och domänregistratorer

N.nu är en populär användarvänlig tjänst för att skapa hemsidor. Många av användarna är inte särskilt kunniga inom internet.

Det är möjligt att använda en egen domän för sin N.nu hemsida och det görs flera sådana kopplingar per dag. Än så länge har över 2000 stycken kopplat en egen domän. Det är idag inte möjligt att registrera nya eller flytta sin domän (transfer) till N.nu, kanske i framtiden.

Altenativ 1

Om användaren idag inte har e-post eller önska flytta sin e-post till N.nu (jag erbjuder antingen forward eller installation av Google Apps) så ska namnservrarna ändras för domänen till följande:

ns1.namesystem.se
ns2.namesystem.se
ns3.namesystem.se

Altenativ 2

Om användaren idag har e-post och önskar ha kvar denna hos er då ska istället dessa DNS-inställningar utföras på domänen:

OBS! För de som har sin domän hos One.com följ istället dessa steg.

  1. CNAME för www ska peka mot www.n.nu (ibland kan det kräva en punkt i slutet, alltså www.n.nu.)
  2. Domänen utan www ska omdirigeras (forward) till domänversionen med www.
  3. Om punkt två ovan inte är möjlig så ska A-pekare för utan www (brukar kallas @) ändras till IP nummer 109.74.0.92.

När detta sedan är gjort så måste användaren registrera kopplingen i N.nu. Detta görs här på steg 4.

Jag kräver att användaren har premiumkonto på N.nu för att utföra själva kopplingen av domän eller aktivera e-post men när det väl är kopplad så är det permanent även om perioden för premium tar slut.

För dig som är nyfiken så drivs N.nu på servrar som hyrs av Glesys AB och Amazon S3. Den unika arkitekturen bakom N.nu är byggd för att vara redo att driva 1 miljon hemsidor.

16 Nov 2011