Mostphotos satsar på sökmotoroptimering med hjälp av N.nu

Många företag sysslar numer med sökmotorsoptimering (SEO). För de som inte vet vad begreppet betyder så sammanfattar wikipedia det så här:

SEO, (search engine optimization) är ett namn för de olika metoder och tekniker som används för att få en webbsida att synas så högt upp som möjligt bland resultaten vid sökningar i sökmotorer som tex Google.

Många företag räknar sökmotorsoptimeringen som en typ av marknadsföring. Så ju högre upp i sökmotorerna man hamnar → mer folk klickar på ens länk → ju mer intressenter ramlar in i ens site → högre försäljningssiffror. Enkelt och logiskt men det är svårare än man tror att få till det.

Mostphotos.se är ett bra exempel. Mostphotos är en bildsite som säljer bilder, och för dem är sökmotorsoptimering väldigt viktigt då deras business enbart sker via nätet.

Mostphotos

En av de viktigaste ingredienserna i SEO är landningssidor som är fokuserade på just den söktermen som man optimerar för. Därför lanserar nu Mostphotos 3 stycken mini-siter vars texter är sökmotorsoptimerade. Målet är att dessa sidor ska komma högt upp i Googles resultat när man gör sökningar på just dessa fraser, billiga bilder, köpa bilder och bildbyrå och så här ser sidorna ut:

Det ska bli mycket intressant att se resultatet av denna kampanjen.

För den som är intresserad av att veta mer om SEO är ni välkomna till SEO-guide.se och SEO-forum.se.

16 Aug 2011