Nu kan du ha en Slider på din N.nu hemsida

En Slider är en header bild överst på hemsidan som skiftar mellan olika bilder på ett snyggt sätt. En funktion för detta finns nu inbyggt på N.nu.

Exempel på N.nu hemsidor med Slider

Så här gör du:

  1. Se till att du har premium på din N.nu hemsida.
  2. Skapa bilderna i ett bildbehandlingsprogram eller använd en gratis tjänst som till exempel Pixlr. Se till så att de olika bilderna är 940 pixlar i bredd och att alla har samma höjd med minst 100 pixlar. Försök även att få de lätta i antalet kilobyte, helst under 80kb styck.
  3. Ladda upp de olika bilderna på denna sidan och kopiera URLerna för bilderna.
  4. Koden för slidern ser ut så här: ##SLIDER: height=250 images=url,url,url,url## du ändrar siffran för höjden och bytar ut URLerna för bilderna med dina egna. Mellan 2-4 stycken är lagom. Alltså exempelvis ##SLIDER: height=240 images=https://images.staticjw.com/tes/6709/header1.jpg,https://images.staticjw.com/tes/6709/header2.jpg,https://images.staticjw.com/tes/6709/header3.jpg##
  5. Klistra in koden i sista rutan innan sparaknappen på denna sidan.
  6. Du måste ha en mall som har en funktion med egen header för att det ska fungera. Om du istället har en egen mall så använd koden ##header_image_if_exists## där du vill att slidern ska finnas.

Behöver du hjälp med att skapa bilder och göra en snygg slider?

Kontakta Susanna eller Måns för ett bra pris.

7 Feb 2012