Så flyttar du din webbplats till N.nu

Jag har märkt att det finns rätt många som flyttar sin webbplats till N.nu för att dels dra ner sina kostnader och dels ta del av de funktioner och möjligheter som finns på N.nu.

Tänk på att N.nu är avsett för enklare typer av hemsidor. Om din webbplats har hundratals undersidor eller avancerade funktioner så är N.nu troligen inte rätt val. Prova att gör en hemsida som ett test och känn efter om det skulle passa bra.

Gör så här när du flyttar en hemsida:

 1. Starta en ny hemsida på N.nu och sätt den som under konstruktion. För att koppla domän kommer detta att kräva premium, i alla fall under tiden du gör kopplingen.
 2. Om det är möjligt skapa gärna så att du har kvar samma URLer på din hemsida. Då kommer dessa fortfarande fungera i Google. I annat kan det ta ett tag för Google att uppdatera.
 3. Kopiera och klistra in all text på den nya hemsidan från den gamla hemsidan.
 4. Ladda upp alla bilder på nytt på den nya hemsidan och lägg in på det sätt du vill ha.
 5. Om du flyttar från WordPress och vill flytta med alla kommentarerna: 1. aktivera pluginen Disqus och importera dina kommentarer. 2. När du skapar dina inlägg på N.nu så se till att du skriver in rätt URL. 3. Aktivera Disqus och skriv in rätt shortname som du hade tidigare. 4. Kontakta supporten så ser de till att det kopplas rätt.
 6. Ladda upp eventuella filer igen på nytt och korrigera eventuella länkar till dessa.
 7. Korrigera eventuella länkar i texten så att de pekar rätt på de nya sidorna.
 8. När hemsidan är klar och allting är överflyttat koppla domänen mot den nya hemsidan.
 9. Ta bort under konstruktion så att hemsidan öppnas upp i inställningarna.

Flytt av domän och e-post för att helt kunna säga upp avtal med tidigare leverantör

Om du helt vill säga upp ditt avtal med din tidigare leverantör så kan det även kräva att du måste flytta din domän och din e-post.

 1. Jag rekommenderar att du flyttar domäner till Loopia. Ett domänkonto på Loopia är gratis och de har bra priser på domännamn. Följ dessa instruktioner men inte ompekning till Loopia, den ska vara till N.nu enligt instruktionerna som tidigare fanns på sidan om domänkoppling. Om du undrar så kan du ringa Loopia.
 2. Angående flytt av e-post så erbjuder N.nu antingen forward (enkelt) eller ny e-post med Google Apps (avancerat). Se instruktionerna här. Du kan förvarna mig innan du bytar namnservrar för din domän så att jag kan installera det i förväg så att det orsakar minsta möjliga nedtid för din e-post.

Lycka till!

15 Nov 2011