Tjäna pengar på din hemsida med Google Adsense

Google Adsense är ett annonssystem från Google som är enkelt att sätta upp och du kan snabbt börja tjäna pengar på din hemsida eller blogg.

När du har registrerat ditt konto och fått din hemsida godkänd så kan du börja skapa annonser genom att bestämma färger och storlekar. Här kan du se exempel på hur de kan se ut.

När du har valt färger och storlek så får du en kod som du klistrar in på din hemsida (använd HTML-läget om du använder N.nu) och sedan visas annonser som relaterar till texten på din hemsida helt automatiskt.

Du tjänar mellan 50 öre och 2 kr per klick på dina annonser beroende på vad din hemsida handlar om och om det finns många som annonserar på det område som din hemsida handlar om. Jag tror att 1 kr per klick är ganska vanligt.

Sedan är det kanske mellan 2 och 10 procent av dina besökare som kommer att klicka på annonserna beroende på hur du placerar dina annonser på din hemsida och de färger du använder.

Detta betyder att du måste ha rätt mycket besökare för att du ska börja tjäna mer än kaffepengar på detta. Men låt oss säga att du med hjälp av bra placeringar i Google och lite reklam lyckas stabilt ha 150 besökare per dag på din hemsida så är det rimligt att anta att det i alla fall trillar in några hundra kronor i månaden helt automatiskt genom Google Adsense.

Fördelar:

  • Enkelt att komma igång.
  • Krävs inget underhåll när koden väl är placerad.
  • Med lite ansträngning så kan annonserna smälta in på hemsidan på ett snyggt sätt.
  • Du kan ha annonser på flera olika hemsidor i samma AdSense konto.

Nackdelar:

  • Kan kräva mycket besökare innan man börjar tjäna bra.

Exempel på N.nu hemsidor som just nu tjänar pengar genom Adsense:

Jag tjänade själv 5 tusen kr per månad tidigare genom Google Adsense och jag känner en annan svensk som tjänade 60 tusen kr per månad och denna snubben fick en månadscheck på över en miljon så visst är det möjligt.

Viktigt:

Klicka aldrig själv på dina egna annonser och uppmana aldrig någon att klicka på dina annonser. Detta leder till avstängning av ditt konto för all framtid. Du har blivit varnad. Läs även resten av reglerna.

Mer läsning:

4 Jan 2011