Intervju med Kristofer Sjöström

Kristofer Sjöström

Jag heter Kristofer Sjöström, men kallar mig “Herr K” i webbsammanhang. 28 år gammal, kommer från Alingsås men bor numera i Göteborg. Driver företaget Alingsås Hemsidor som bygger hemsidor åt andra småföretagare, och handlar även med ädelmetaller som sysselsättning. Är förutom mina arbetsuppgifter även intresserad av affiliatemarknadsföring, hundar, film, ekonomi, whisky och musik. Skriver då och då i bloggarna Herr-K.se samt Guld och Silver.

När började du använda N.nu och till vad?

Jag började använda N.nu under våren 2010 då jag fick tips om den på en blogg. Lade då upp en så kallad “satellitsajt”, något N.nu är mycket användbart till för affiliatemarknadsförare som vill öka exponering och antalet besökare till en större sajt.

Vilka hemsidor har du på N.nu?

På N.nu har jag sajter om Silver, Svartmögel och Isolering. Samtliga dessa genererar en liten men stabil inkomst i stort sett dagligen.

Vad tycker du är bra med och varför valde du N.nu?

De största fördelarna med N.nu är enkelheten, den inbyggda sökmotoroptimeringen samt möjligheten att knipa bra domännamn inom områden som annars redan är upptagna. Det senare är den största anledningen att jag valt att använda N.nu, man får bra och enkla domäner som faktiskt kan konkurrera med t ex .se och .nu! Att det är generöst med funktioner även i gratisversionen är även det i mitt tycke en stor fördel.

Har du tjänat några pengar eller fått något annat bra genom N.nu?

Jag tjänar pengar via Google AdSense på mina N.nu-sajter. Tack vare inbyggd sökmotoroptimering och eget länkande ligger de högt på Google och får trafik, vilket i slutändan blir pengar genom att folk klickar. Har även fått ett par försäljningar via andra annonsörer på Isolering.n.nu som gett bra betalt.

Har du några bra tips till andra som använder N.nu?

Mina tips till dem som använder N.nu är följande:

  1. Var inte rädd för att använda annonser på din sida.
  2. Om du redan har en annan blogg eller sajt, använd N.nu till att locka extra trafik.
  3. Tänk i första hand på besökarens upplevelse när du väljer design, skriver texter och länkar mellan sajter.

Och slutligen, är det något du önskar se i framtiden på N.nu?

Jag tycker N.nu redan i nuläget är mycket bra, men det är trevligt att Jim ständigt utvecklar och lägger till nya funktioner. I framtiden skulle jag vilja se en integrering av delningslänkar till sociala nätverk, exempelvis Facebook. Det är bra att man kan koppla andra domännamn till sin sida på N.nu, men om det är genomförbart hade det varit intressant om man kunnat koppla sin N.nu-domän till en extern hemsida. Kanske som en betalfunktion i framtiden?

Svar från Jim: delningslänkar till sociala nätverk är något jag definitivt kommer att titta på förutom endast som widgetar som finns idag. Att koppla sin N.nu-domän till en annan extern hemsida vet jag inte riktigt om det går rent tekniskt. Jo det går med frames (ramar) men det är ju inte helt bra om man vill synas i Google.

Ställ frågor direkt till Kristofer

Kommentera här nedan och ställ dina frågor till Kristofer så kommer han att svara så snart han kan.

Vill du också bli intervjuad?

Skriv en presentation om dig själv och din N.nu-hemsida på denna sidan så kommer jag att kontakta dig om jag är intresserad av att intervjua dig och om jag tror det skulle vara intressant för läsarna av denna bloggen.

29 Jan 2011